Campagne – mail uw eerste kamerlid

> Door naar specifieketoestemming.nl

We hebben nog

1
dag

Stop de afbraak van medische privacy

Dinsdag stemt de Eerste Kamer over wet 33.509, waarmee de uitwisseling van medische gegevens volledig buiten het zicht van patiënt en arts kan plaatsvinden.

De steun voor de wet wankelt en we kunnen onze Kamerleden een duwtje in de goede richting geven.

stuur een e-mail aan een Kamerlid

Onder de noemer “eigen regie” heeft de minister de ‘wet cliëntenrechten in de zorg’ bedacht. Deze wet zou ons meer zeggenschap over onze gegevens moeten geven, maar niets is minder waar.

Door alle rookgordijnen heen aanschouwen we de contouren van de verworpen wet-EPD uit 2011: de grootschalige gecentraliseerde registratie van de toegang tot alle medische dossiers van iedereen, ook die van u. U en uw arts, hebben geen zicht meer op wie die gegevens in de toekomst wellicht kan opvragen. Natuurlijk, u kunt besluiten hier niet aan mee te doen, het is immers opt-in. Een alternatief wordt u echter niet geboden. Welkom terug in het papieren tijdperk.

Moet u zich dan zorgen maken dat een toekomstige hypotheek-verstrekker kan meelezen in uw dossier? Het mag nog niet, maar het kan wel. De eerste uitzondering kwam vorige week door de tweede kamer (33.980). Het is wachten op de volgende, en de volgende, totdat uw medische privacy volledig is uitgehold.

stuur een e-mail aan een Kamerlid

 

Stuur een e-mail aan een Kamerlid

U kunt deze tekst in uw e-mail-programma aanpassen en ondertekenen, voordat u deze verstuurt.

kopieer
naar
klembord
verstuur
via
e-mail

Referenties

De campagne SpecifiekeToestemming wordt ondersteund door Privacy First en Platform Bescherming Burgerrechten